- م. انقلاب، خ. کارگر جنوبی، ک. مهدیزاده، پ. ۲۷، واحد ۱۹ (لطفاً پیش از تشریففرمایی تماس بگیرید.)
انواع ویرایش بنا به یک نوع تقسیمبندی میتواند این موارد باشد: الف) ویرایش فنی؛ ب) ویرایش زبانی – ساختاری؛ ج) ویرایش تخصصی یا علمی یا محتوایی.
در ادامه و با استفاده از یکی از منابع آموزش ویرایش، انواع ویرایش مختصراً شرح داده خواهد شد.
اصلاح غلطهای املایی، کنترل پاراگرافبندی و برقرار بودن رابطه محتوایی بین جملاتی که در یک پاراگراف قرار گرفتهاند، اصلاح و اعمال نشانهگذاریهای متن، یکدست کردن ضبط اعلام، اصطلاحات و …، اعمال قواعد عدد نویسی، مشخصکردن حدود نقل قولها و وارسی ارجاعات و پانوشتها و یادداشتها، بررسی نمایهها و جدولها و …، کنترل اندازه و قلم حروف در بدنه متن و عنوانها و … .
رفع خطاهای دستوری و ساختاری و جملهبندی، اصلاح انحراف از زبان معیار و یکدستکردن زبان نوشته، ابهامزدایی از عبارات نارسا و مبهم، انتخاب برابرهای مناسب برای واژگان غیرفارسی، کوتاهکردن جملههای طولانی، ساده و روانسازی متن از نظر جملهبندی و … .
حذف، کاهش یا تلخیص مطالب تکراری یا غیرضروری، تنظیم و جابجایی مطالب برای انسجام و یکدستی نوشتار، افزایش برخی نکات فراموششده در متن یا در پاورقی، مقابله متن با اصل در متون ترجمه یا تصحیح متون کلاسیک، توضیح و یادآوری و پیشنهاد ضروری در پاورقی که البته باید با ذکر کلمه «ویراستار» و با اجازه نویسنده کتاب باشد، بازبینی و تصحیح مطالب نادرست و غیرعلمی و متناقض و … .
حسن ذوالفقاری، آموزش ویراستاری و درستنویسی، صص ۱۱ – ۱۳
ویرایش مانند هر فن دیگری به ممارست و آموختن نیاز دارد. اگر با مطالعه منابع مختلف با این فن آشناییاید، طبعاً پبش از چاپ کتاب میتوانید این امر را خود به عهده بگیرید. اما اگر از چندوچون این حرفه آگاه نیستید، صرف استفاده از برنامهای مانند ویراستیار یا مرور یکی دو مرتبه متن به معنی ویرایش کتاب نیست. برای آگاهی از حقالزحمه ویرایش و هزینه چاپ کتاب میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. فراموش نکنید که محاسبه هزینه ویرایش کتاب بدون دانستن میزان تغییر مورد نظر صاحب اثر و بدون دیدن متن و میزان تغییراتی که نیاز دارد، ممکن نیست.