• م. انقلاب، خ. کارگر جنوبی، ک. مهدی‌زاده، پ. ۲۷، واحد ۱۹ (لطفاً پیش از تشریف‌فرمایی تماس بگیرید.)
لوگوی نبشته
فهرست‌بندی کتاب

فهرست‌بندی کتاب

فهرست‌بندی کتاب گاهی به صورت کاملاً ابتدایی و دستی انجام می‌شود. معایب و مشکلات این نوع فهرست‌بندی چنان آشکار است که از هر توضیحی بی‌نیاز است. فهرست کتاب، اگر صحیح تنظیم شود، یکی از راهنماهای مناسب برای خریداران کتاب است. اهالی کتاب اگر کتابی را نشناسند، آن را غالباً از فهرست و منابعش قضاوت می‌کنند. و پس از مشاهده این دو مورد است که تصمیم می‌گیرند کتابی را بخرند یا خیر.

انواع فهرست‌بندی کتاب

فهرست‌بندی نیمه‌دستی

می‌توانیم یک‌به‌یک عناوینی را که برای فهرست در نظر داریم، انتخاب کنیم و از بخش References و قسمت Add Text بنا بر سطحی که برای آن مطلب در نظر گرفته‌ایم، Level‌ آن را تعیین کنیم. مانند تصویر زیر:

فهرست‌بندی 1

شیوه بالا را می‌توان شیوه‌ای «نیمه‌دستی» نام نهاد.

شیوه اتوماتیک

در شیوه دیگر که مقدمات آن در بخش استایل‌بندی شرح داده شد، قبلاً در هر استایلی که اعمال کرده‌ایم، یکی از لول‌ها به عنوان ما تخصیص داده شده است.

مرحله بعد این فرایند در هر دو شیوه یکسان است و باید عناوین علامت‌گذاری شده فراخونده شوند. در این مرحله که پس از پایان صفحه‌بندی و استایل‌دهی انجام می‌شد باید باز هم به سراغ منوی References رفت. در این بخش بعد از انتخاب گزینه Table vof Contents گزینه Custom Table of Contents را انتخاب می‌کنیم. پنجره زیر نمایش داده خواهد شد:

فهرست‌بندی 2

در این قسمت می‌توانید تعداد Level قابل مشاهده و به‌تبع آن عناوینی را که می‌خواهید در فهرست نمایش داده شود از بخش Show levels مشخص کنید. پس از انجام این بخش از تنظیمات از گزینه Options می‌توانید بخش‌هایی را که در نظر دارید در فهرست قرار دهید مشخص کنید. توجه داشته باشید که به‌صورت پیش فرض بخش‌هایی در این قسمت فعال‌اند. باید آنها را پاک کنید تا فقط عنواین مورد نظرتان در فهرست حضور داشته باشد. در این بخش ترتیب اولویت درج عناوین هم قابل تنظیم است.

پس از تأیید این قسمت فهرست در بخش مورد نظر درج خواهد شد. ممکن است شماره صفحات در فهرست فارسی نباشد. پس از تغییر فونت فهرست به فونت دلخواه، می‌توانید از گزینه Update استفاده کنید تا هم شماره صفحات اصلاح شوند و هم به فارسی تغییر کنند.

مطالب ذکر شده در این بخش و بخش استایل‌دهی برای نگارش پایان‌نامه هم مفیدند. برخی از دانشجویان پس از اتمام نگارش رساله به‌دلیل عدم آگاهی از موارد ذکرشده، فهرست را به‌صورت دستی تنظیم می‌کنند. مطالب سایت درباره فهرست‌نویسی و دیگر نکات مرتبط با نشر کتاب می‌تواند برای آنها هم مفید باشد.

مطالب طوری تنظیم شده‌اند که با آگاهی اندک از کارکرد ابزارهای ورد قابل اجرا باشند. چنانچه در اجرای موارد یادشده و مطالب دیگر مرتبط با چاپ کتاب و آماده‌سازی فایل جهت نشر پرسشی دارید، می‌توانید با ما در ارتباط باشید. ضمناً هزینه چاپ کتاب و خدمات دیگر در سایت قابل ملاحظه است.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.